Forum Ogólnotematyczne

Pełna wersja: Warzywa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Warzywa są w naszej diecie bardzo potrzebne ale w przeciwieństwie do owoców nie chętnie je jemy zwłaszcza niektóre rodzaje. Największy jest kłopot żeby je jadły dzieci .
Jakich warzyw nie lubicie, a jednak je jecie i dlaczego .
Jakich używacie sposobów do zachęcenia dzieci żeby je jadły.
Ja lubię warzywa zwłaszcza w surówkach . Są bardzo pożyteczne dla organizmu. Nie przepadam za buraczkami czerwonymi, ale jem je ponieważ wzbogacają krew i pomagają w przemianie materii.
Uwielbiam warzywa Big Grin może nie wszystkie ale większość uwielbiam Big Grin.Ale moim ulubionym warzywem jest marchewka Big Grin
I jadam tylko te warzywa które lubię ... nie lubisz ... nie jedz i nie ma co tu zmuszać kogo kolwiek
Do obiadu taka surówka najlepsza Smile Bardzo lubię słodkie ogórki, marchew, buraki itd Wink
Ja bez warzyw nie mogłabym żyćBig Grin a tak serio bardzo lubię zajadać warzywa - robię jakieś wegetariańskie leczo albo warzywa z kurczakiem na patelni - hmm palce lizać ;D lubię też podjadać taką surową marchewkę, to jako zakąskę. Z warzyw nie lubię tylko brukselki i szpinaku.
Hehehe brukselkę lubię ale kiedyś szpinaku też nie ruszałam bo wygląda zmielony jak krowia kupa, ale ostatnio spróbowałam i nawet mi posmakował. Gdy jestem w pewnej pizzerii , to nawet specjalnie zamawiam . Tongue
ja uwielbiam warzywa.Dodaje je do surowek,sosow,zup.Nie cierpie tylko szpinaku i brukselkiBig Grin
Ja lubię warzywka no może poza brukselką Smile A szpinak jest rewelacja. Wszystko zależy od doprawienia. Czosnek najlepiej dokładać. Albo przyprawiony szpinak jako nadzienie w cieście francuskim.
Ja lubię wszelakie surówki z warzyw, surowych raczej nie no może poza marchewką Wink Bardzo lubię za to buraki, por i fasolkę Big Grin Przez gardło mi nie przejdą natomiast: brukselka, szpinak, kalarepa, papryka i cebula.
Przekierowanie