Forum Ogólnotematyczne

Pełna wersja: Kawa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Większość ludzi jest smakoszami kawy .
Jaki rodzaj kawy lubisz ?
Ile je pijesz ?
W jakiej postaci (z expresu,z fusami ,czy rozpuszczalna)?
Ja pijam kawe lecz żadnym tam smakoszem nie jestem Tongue
Pijam bardzo mało(lekarz zabronił mi pic kaweSad)
No i rybka mi to czy to będzie ekspres,z fusami czy rozpuszczalna.Dla mnie kawa to kawa Tongue
Dzień bez kawy to nie dzień. Normalnie w pracy i w ciągu tygodnia pijam rozpuszczalną.
Jeżeli chodzi o standardową, fusiastą kawę to jej nie bardzo trawię, ale tylko gdy mówimy o standardowo kupionej w normalnym sklepie. Trawie tylko i wyłącznie kawę kupowaną w specjalnych sklepach z oryginalną kawą (np. sieć sklepów "Pożegnanie z Afryką") lub bezpośrednio w palarniach. Oczywiście taka kawa jest w ziarnkach i trza samemu ją zmielić, ale wiemy co kupujemy i za co płacimy.
Ja pije zawsze rano kawę z expresu Tchibo Exclusive z jedną płaską łyżeczką cukru. Nie lubię kawy po turecku czyli z fusami i też nie stosuję żadnych zabielaczy, jak mleko czy śmietanka.
Nie lubię kawy. Jej zapach sprawia, że zbiera mi się na wymioty. Nie trawię po prostu.
Od czasu do czasu pijam kawę, jednak nie za dużo. Bez cukru i mleka jest okropna Tongue
W moim otoczeniu (rodzina) wszyscy piją kawe 2-3 filiżanki na dzień. Mnie nie ciągnie Wink
(03.10.2009 19:49 )antosdaniel napisał(a): [ -> ]W moim otoczeniu (rodzina) wszyscy piją kawe 2-3 filiżanki na dzień. Mnie nie ciągnie Wink

W moim otoczeniu tez tak jest ^^
Ja lubie kawe ale pije raz dziennie Wink
Ja piję raz dziennie Smile
Kiedyś "prawdziwą" a teraz rozpuszczalną, bez mleka Wink
ja pije tylko i wylacznie jedna kawe kazdego dnia rozpuszczalna Jacobs Cronat Gold lub Nescafe Gold bez cukru i smietanki Big Grin
Stron: 1 2 3
Przekierowanie