Nie pamiętam hasła   -   Rejestracja

Rozwój forum
Autor Wiadomość
gkeb Offline
Administrator

Liczba postów: 1,504
Reputacja: 5
Rozwój forum
Chciałbym tym tematem poruszyć temat rozwoju i przyszłości forum. Może trochę wcześnie na poruszanie tego tematu, ale uważam, że już od samego początku należy planować pewne kroki.
Najważniejszym faktem, z punktu widzenia każdego forum, jest właśnie sam rozwój. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się takiego rozwoju już na początku. Przekroczenie 100 wątków w tak krótkim czasie jest bardzo budujące. Wiem, że może jestem upierdliwy ale trochę brakuje mi dynamiki wzrostów w ilości userów. Mogłoby to rosnąć w podobny sposób jak ilość wątków.
Jakie Wy widzicie możliwości rozwoju? Jakie metody zdobycia nowych userów (aktywnych userów, którzy nas wspomogą w rozwoju)?

[Obrazek: dvk6rt.gif]
28.09.2009 21:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
virus Offline
Super Virus

Liczba postów: 1,188
Reputacja: 2
RE: Rozwój forum
Ja na razie próbuje jakoś ludzi ściągnąć,a w jaki sposób to już ci mówiłem ... jak to nic nie pomorze to zacznę rozsyłać dalej linki na inne fora tak jak robiłem to z początku Smile
Ale jak wiadomo najtrudniejsze są początki Tongue

Ps.Jak będziesz miał jakiś gotowy Baner to zawsze jako sygnę będę mógł poustawiać na forach których jestem zarejestrowany Big Grin

[Obrazek: sdkasdjpg.gif]
RetroRom <-> wszystko o starych grach i konsolach :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.09.2009 02:06 przez virus.)
28.09.2009 22:00
Ca$his Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 14
Reputacja: 0
mam pewien może mało ambitny plan, ale na niektorych forach skutkujeWink
Utwórzmy temat taki jak downloady, podzielny go na myzuke, filmy itp, itd...
Wrzucajmy wszyscy linki do MU, OS, RS i innych.
Ludzie szukajac uploadów w googlach zaczna trafiać na to forumWink
Widzac duzo plikow do sciagniecia, szukajac czegos odwiedza najpierw własnie ta strone. potem dołacza do konwersacji w innych tematach, i tak Założycie forum pozyska nowych userówWink
Opinia mojego pomysłu należy od WasWink
29.09.2009 08:21
gkeb Offline
Administrator

Dokładnie tak jak pisze Słowik. Nie zależy nam na warezie tylko na dobrych tematycznych wątkach.

29.09.2009 13:20
Ca$his Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 14
w takim razie sorki za prozopycjeWink
29.09.2009 17:12
Slowik Offline
Doświadczony
**

Liczba postów: 224
Pewnie przyciągnęłoby to ludzi ale stało by się to zwykłe forum warezowe i tak naprawdę zwykłe tematy byłby "przy okzaji"
29.09.2009 18:06
virus Offline
Super Virus

Liczba postów: 1,188
Reputacja: 2
(29.09.2009 18:06 )Slowik napisał(a):  ... i tak naprawdę zwykłe tematy byłby "przy okzaji"
O ile ktoś by na nie zwracał uwage.
Do for warezowych ludzi przyciągają linki a nie posty Tongue

[Obrazek: sdkasdjpg.gif]
RetroRom <-> wszystko o starych grach i konsolach :)
29.09.2009 18:35
gkeb Offline
Administrator

Rozwój, promocja forum
Rozpoczynając ten wątek, chciałbym zachęcic do do dyskusji na temat rozwoju jak i promocji forum. Jeżeli macie jakieś pomysły, propozycje to możecie je tu wpisywac.

Od razu skorzystam z okazji i zapytam sie czy ktoś z obecnych wypowiada się na innych forach? A może posiada swoje strony/blogi? Jeżeli tak to prosiłbym o taką informację.

15.10.2009 10:16
arenbi Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 53
RE: Rozwój, promocja forum
Promocja strony nie jest łatwa jak może się to wydawać, a zdobywanie "aktywnych" userów to już całkiem.....

Mam własną stronę (forum muzyczne) na którym jest aktualnie 121 użytkowników. Powiecie mało..... ale tyle wystarczyło żeby napisać już prawie 8000 postów! Nie ważna ilość użytkowników ale ich aktywność Smile

Wg mojego doświadczenia najlepiej jest po prostu namawiać znajomych i prosić by Ci namawiali swoich znajomych itd.... Uwierzcie że jak mi znajomy poleci stronę to na pewno na nią wejdę Smile

AAAA KU KU xD
15.10.2009 10:59
gkeb Offline
Administrator

RE: Rozwój, promocja forum
Zgadza sie ze aktywnosc jezst ważna. Jak widac nie zaczymujemy sie tylo ciągniemy dalej i licznik postów bije Smile

Żeby się wypromowac to potrzeba duzo pracy, wiedzy i też funduszy. Reklama nie należy do najtańszychCo prawda zawsze istnieją alternatywne metody promocji. Musimy skupic sie na najważniejszym i dalej informowac znajomych i nieznajomych o tym forum. W stopkach na innych forach można dac linka prowadzacego własnie tu. Tak robi Virus i już chyba ewik. Tak możemy sciągnąc paru zainteresowanych userów. Do tego można zakladac blogi (istnieje wiele platform) gdzie mozna dac w stopce/z boku link do forum. Każda taka inicjatywa to przyciagniecie wiekszej ilosci ludzi do nas i wieksze szanse na rozwój.

Jak ktos ma ochote i mozliwosci to zawsze istnieje mozliwosc postawienia osobnej stronki - bloga ktorego ten ktos moglby poprowadzic. Ja z miłą checią udostępnie swoje zasoby i umiejętnosci w tym zakresie Smile

15.10.2009 12:44
Odpowiedz