Jestem ciekaw waszej opinii. Czy można uzależnić się od sprzątania? Czy to możliwe? Perfekcyjna czystość w domu, w pracy, gdziekolwiek taka osoba się pojawi. Wszystko ułożone pod linijkę, zgodnie z alfabetem i kolorem.
13.02.2010 17:25
ewik
Super Moderatorka
Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
Taki pedantyzm mnie przeraża, lubię czystość ale nie do przesady. W mieszkaniu musi być widać że się mieszka, a nie jak wystawie nic nie ruszać i nie dotykać
A co to sprzątanie
Joke
Nigdy nie należy wpadać w paranije, bo to może się skończyć wycieczką do takiego miejsca, gdzie mają specjalny pokoik bez okienka ale za to z bardzo miękkimi ścianami na które możemy dowolnie się żucać. No i nieodłączny rekwizyt naszych zabaw to takie dziwne wdzianki ze zbyt długimi rękawami, zawiązanymi, nie wiadomo po co, na plecach.
śmichu hihu
16.02.2010 20:53
ewik
Super Moderatorka
Znam koleżankę która ma fioła na tym punkcje...nie daj boże ktoś na chwile talerz po obiedzie zostawi a ta już awanturę robi i zaraz bierze i sprząta.Jednym słowem potrafi mieszkanie sprzątać 2 razy dziennie.
Uważam, że wiele jest takich "osobowości" i to co napisał kostek daleko nie odbiega od rzeczywistości. Ja nie znam, ale słyszałem o osobie dla której sprzątanie było życiowym celem i w momencie gdy nie było nic innego do roboty to właśnie sprzątała.
To wątek nie dla mnie bo ja nie lubię sprzątać, ale w swoim otoczeniu mam koleżankę,która jest straszną a to straszną pedantką, ma dwójkę dzieci i to normalne, że porozrzucają zabawki, ale ona chodzi za nimi i sprząta odkurza dwa razy dziennie, po obiedzie i po kolacji,no dla mnie masakra jakaś
23.03.2010 23:26
nika
Zawodowy
Liczba postów: 1,433
Reputacja: 1
No czyli tak normalnie, ja odkurzam jak widzę taką potrzebę -czasami jest to dwa razy w tygodniu a czasami cztery, wszystko zależy od tego jaka jest potrzeba...we wszystkim musi być rozsądek, nie lubię jak jest brudno, ale nie lubię też gdy ktoś musi mieć aż sterylnie czysto
25.03.2010 00:52
ewik
Super Moderatorka