|
Zakaz palenia
|
| Autor |
Wiadomość |
wesoły-kostek
Początkujący

Liczba postów: 96
Reputacja: 0
|
RE: Zakaz palenia
Sam nie pale i wkurza mi to że np. na przystankach ktoś pali. Ale w pubach czy innych knajpach powinno być wydzielone miejsce dla palaczy. Nie należy ich aż tak dyskryminować, ale całkowity zakaz jest trochę mało ekonomiczny.
śmichu hihu
|
|
| 16.02.2010 20:50 |
|
virus
Super Virus

Liczba postów: 1,188
Reputacja: 2
|
|
| 17.02.2010 11:15 |
|
ewik
Super Moderatorka

Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
|
RE: Zakaz palenia
No właśnie..... pracuje w pewnym zawodzie, gdzie w pewnych miejscach nie wolo palić, gdzie te miejsca są oznaczone piktogramami , a mimo wszystko palacze nie zwracają na to uwagi i pala w najlepsze . Ja nie palę i smród papierosowy mnie strasznie drażni. Niedawno siedząc na przystanku MPK gdzie siedziało kilka starszych osób oprócz mnie, usiadły dwie osoby i zapaliły papierosy . Gdy zwróciłam uwagę, że to innym przeszkadza, facet odfuknął , że jeśli komuś przeszkadza to nie musi tu siedzieć, a kobieta spytała czy przypadkiem spaliny z samochodów mi nie przeszkadza . Spokojnym tonem odpowiedziałam, że żaden samochód mi nie podjeżdża rurą wydechową pod nos, a kultura wymaga, żeby nie zatruwać nie palących. w końcu inni włączyli się do tego protestu i palacze musieli opuścić przystanek.
Taka postawa palaczy zmusza mnie do stwierdzania, że tylko my czyli niepalący mamy być tolerancyjni, i pozwalać palić wszędzie , a palacze mogą się czuć jak święte krowy, którym wolno wszystko.
|
|
| 20.02.2010 22:30 |
|
|
|