ja czasem jadlam Jogobelle,ale osobiscie wole jogurty Bakoma.Dla mnei a smaczniejsze bo nie maja tylu konserwantow.Najbardziej lubie truskawkowy,owoce lesnne,mango i marakuja
Jeżeli chodzi o jogurty to ja jem tylko naturalne a jak mam ochotę na jakiegoś owoca to po prostu kroję go sobie do jogurtu. Nie jem jogurtów smakowych bo to sama chemia( wiem to z tzw. pierwszej ręki) - owoców w tym jogurcie jest minimalnie, większość to soki, zagęszczacze,barwniki. Uwielbiam też kefir - lubię kefir Danone a jeśli chodzi o jogurty naturalne to Bakomy.
16.03.2010 23:25
ewik
Super Moderatorka
Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
Może powiem tak - mój szwagier pracuje na produkcji jednej z największych marek jogurtów i on nie poleca jeść jogurtów smakowych. Zadaj pytanie co dokładnie chcesz wiedzieć a ja mogę się jego zapytać i Ci napiszę.
18.03.2010 00:52
ewik
Super Moderatorka
Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
nie no pewnie szkodliwe to nie jest na tyle, że się to odczuje, bardziej chyba takie jedzenie dostarcza nam pustych kalorii a nie daje żadnych dobrych wartości. A jak zjesz jogurt naturalny i dodasz sobie sama owocu to na pewno zjesz wiele potrzebnych, niezbędnych witamin. Bo zupełnie niepotrzebne jest pakowanie w siebie sztuczności.