Nie pamiętam hasła   -   Rejestracja

Co jest po śmierci?
Autor Wiadomość
1manna1 Offline
Nowicjusz

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Co jest po śmierci?
Zastanawiają mnie coraz bardziej kwestie ostateczne. Zarówno życie jak i smierć człowieka. Czy Was również intryguje to, сo jest po śmierci ? Zapraszam do dyskusji!

Umieszczenie tego przekierowania służy naciąganiu ludzi wiec jest to tu nie dopuszczalne Angry
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.06.2011 01:34 przez ewik.)
04.06.2011 17:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Razzeler Offline
Doświadczony
**

Liczba postów: 113
RE: Co jest po śmierci?
Święty spokój.

Ogłoszenia Koszalin - praca i nie tylko / Skalar - żaglowiec
12.06.2011 23:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lazi11 Offline
Super Moderator

Liczba postów: 449
Reputacja: 1
Ja wierze ze istnienie czlowieka nie kończy sie 2,20m pod ziemią. A nawet jesli tak miało by byc nie wiele to zmienia, jedynie tyle, że nic na tym swiecie nie miało by głębszego sensu a wszstko jest błednym kołem które toczy sie w slepo nieskonczonosc.

[Obrazek: 1590639681.png]
[Obrazek: b_350_20_000000_AD0B0D_FF0A0A_000000.png]
13.06.2011 23:20
Razzeler Offline
Doświadczony
**

Dla mnie to takie same wierzenia jak horoskopy i rozpowszechnianie mitologii religijnej. Mamy XXI wiek, a nadal pojawiają się takie pytania jak grzyby po deszczu. Nie chcę ranić niczyich wierzeń - zwyczajnie nie mieści mi się w głowie, że można mieć wątpliwość co do tego, że nia ma żadnej reinkarnacji, zmartwychwstań i życia z chwilą kiedy mózg umiera. Żyjemy po to by realizować swoje przyziemne potrzeby, w tym miłości, seksu i głodu.

14.06.2011 21:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lazi11 Offline
Super Moderator

hmmm czyli nie raniąc Twoich uczuć żyjesz bez sensu tylko po to by zaspokoić swoje potrzeby> Idąc tym tokiem rozumowania żyje sie by zaspokajać swoje potrzeby a nie zaspokaja sie sych potrzeb aby żyć. No cóż jesli dla zaspokajania chwilowych potrzeb warto jest isc prze ten szajs to życie chyba nie dla mnie.

Gdybym był przekonany ze jest tylko jedna mała ziemia w bezkresnym morzu galaktycznej odchłani a na niej ludzie żyjący tylko po to zeby cieszyć sie życiem lub walczyc o nie każdego dnia z chorobami zarazą głodem i wrogiem po czym giną bezpowrotnie, pewnie już dawno dobrowolnie zakończył bym swe życie gdyż nie znalazł bym w nim odrobiny sensu a jedynie marność i bezmiar próżnośći. A głód to nie potrzeba lecz jest skutkiem niezaspokojenia jednej z potrzeb -odżywiania.
Ciekawe jest to co mówisz. Mówisz dumnie "XXIw" nie ma miejsca na sprawy które nie może dotknąć ludzka ręka, To też małżenstwa liczą sie tyle co chwilowe zauroczenie i rozpadają sie po pół roku. Świat zostaje zmaterializowany i ubywa ludzi którzy wierzą jeszzce w cokolwiek. Nastała moda na materializm wiec nic poza nim sie nie liczy i wszystko zaczyna sie walić poczynając od podst. komórek społecznych czyli rodzin.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2011 01:00 przez Lazi11.)
15.06.2011 00:52
Razzeler Offline
Doświadczony
**

Wszyscy żyjemy po to żeby zaspokajać swoje potrzeby. Można mieć o to do kogoś żal, że nie jest inaczej, ale cóż. Nie chciałbym sprowadzać tego do zwierząt, ale pamiętaj, że ich życie wygląda w dużym uproszczeniu jak nasze. Jedzenie, dojrzewanie, rozmnażanie i w efekcie zgon. Tak już jest. Nami potem pożywią się bakterie, rośliny - roślinę zje królik, a królika.... itd. Jesteśmy elementem w łańcuchu obiegowym materii i energii, a to że mamy wykształcone mózgi i wiemy co dzieje się dookoła jest największym darem natury jaki mamy.

A że to tak wszystko jest przyziemne i nieco spłaszczone - trudno, mnie to specjalnie nie łamie, bo jakby mogło. Ktoś ma wątpliwości co do tego, że umiera mózg i jest jedna wieka cisza?

Teraz odnosząc się bezpośrednio do tego co napisałeś. Nie uważam, że życie jest bez sensu. W końcu ciężko z tym dywagować - takie jest i innego nie ma. Można wiązać sobie pętlę na szyi i ciąć nadgarstki, ale po co. Życie nie jest złe - dostajesz średnio 70 lat i masz przeżyć je tak jak chcesz. Jeden będzie całe życie tyrał na drogie BMW, bo to jest jego celem - drugi wykorzysta relokację i wyjedzie do Meksyku, aby tam żyć wśród wychodzących w nocy na plażę aligatorów. Sensem życia jest wszystko co Cię otacza. Stworzony do zaspokajania potrzeb socjalnych i innych. Ostatnio rozmawiałem o tym z koleżanką to zdziwiła się, że mam aż nadto racjonalny widok na życie. Prawda, nie lubię się oszukiwać.

Teraz weź proszę tych wszystkich ludzi, który kupują nowe meble, są pokoleniem konsumpcyjnym - kupują by żyć, bo to jest ich motor napędzający - stań nad Ziemią i zobacz co jest naprawdę cenne. Miłość, rodzina i chyba nic więcej. Co z tego, że dorobię się domu? Przepiszę to dalej - na syna, córkę (dla ścisłości nie mam potomka) - oni też umrą i prawdopodobnie kogoś na świecie zostawią. Ludzie będą przez pokolenia archiwizowali wiedzę, informacje itd. Jaki w tym cel? Celem jest życie samo w sobie, bo poza nim nic nie ma.

Cytat:Gdybym był przekonany ze jest tylko jedna mała ziemia w bezkresnym morzu galaktycznej odchłani a na niej ludzie żyjący tylko po to zeby cieszyć sie życiem lub walczyc o nie każdego dnia z chorobami zarazą głodem i wrogiem po czym giną bezpowrotnie, pewnie już dawno dobrowolnie zakończył bym swe życie gdyż nie znalazł bym w nim odrobiny sensu a jedynie marność i bezmiar próżnośći.
To źle postrzegasz życie.
Cytat:A głód to nie potrzeba lecz jest skutkiem niezaspokojenia jednej z potrzeb -odżywiania.
Chodziło o jedzenie naturalnie - pisałem szybko.

15.06.2011 15:04
Lazi11 Offline
Super Moderator

Żadnej z opcji wykluczyc nie można i zaprzeczyć stanowczo że coś jest lub czego nie ma. Pozostaje tylko wybór pomiedzy wierzyć lub nie, a każdy dokonuje go samodzielnie Wink

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2011 16:08 przez Lazi11.)
16.06.2011 16:07
virus Offline
Super Virus

Liczba postów: 1,188
Reputacja: 2
A według mnie po śmierci następuje reinkarnacja Big Grin

[Obrazek: sdkasdjpg.gif]
RetroRom <-> wszystko o starych grach i konsolach :)
16.06.2011 23:09
ewik Offline
Super Moderatorka

Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
Może przechodzimy do świata równoległego Tongue

[Obrazek: 2e52s0k.jpg]
20.06.2011 01:09
Odpowiedz