Jak mogę dobrze wypromować swoją firmę w Internecie?
Witam, prowadzę już od paru firmę i chciałbym dobrze ją zareklamować w internecie.
Zależy mi na pozyskiwaniu nowych klientów. Wysłucham chętnie każdej sugestii. Z góry dziękuję za konkretne propozycje.
21.06.2011 13:27
virus
Super Virus
Liczba postów: 1,188
Reputacja: 2
RE: Jak mogę dobrze wypromować swoją firmę w Internecie?
Wszystko zależy od branży. Możliwości reklamy jest kilka: pozycjonowanie, adwords, reklama na stronach, banery w portalach, działania w social media itd. Wszystko zależy od branży i odpowiedniego budżetu jaki chcesz na to przeznaczyć
26.06.2011 20:07
Razzeler
Doświadczony
Liczba postów: 113
Reputacja: 0
Wszystko co wymienił @gkeb. Jeśli chodzi o firmy to najlepiej zacząć od SEO. Powiedz jaki charakter ma Twoja forma, bo jeśli jest związana np. z przemysłem stratą czasu będzie inwestycja w social media.
No witaj oczywiście jest wiele serwisów i portali społecznościowych więc tam śmiało. Jeśli jednak zależy Ci na czymś konkretnym to infozysk, sam założyłem i efekt jest bardzo dobry, dużo fajnych opcji i prosta obsługa.
Nie wiem na ile takie serwisy mogą pomóc. Mam mieszane uczucia. Lepsza chyba będzie reklama w branżowych serwisach, pozycjonowanie, mailing, branding, PR, social.
26.07.2011 18:17
Razzeler
Doświadczony
Liczba postów: 113
Reputacja: 0
Cytat:Niedawno pojawił sie nowy serwisik recomena.pl Przyjemne opcje, dużo możliwości na promowanie zarówno stronki, jak i firmy i produktów.
Moim zdaniem to jeszcze za mały gracz na rynku. Ludzie lubią spersonalizowane strony. Jak katalog to katalog, jak social media to FaceBook. Chciałbym, żeby i temu projektowi się udało, ale mam mieszane uczucia.
Osobiście polecam wymyślenie własnej "reklamy" , niezależnie od branży , jeżeli masz spory wkład finansowy to wykorzystaj go maksymalnie na reklamę - jeżeli się uda , to zyski się zwrócą z nawiązką , ale żeby tak było to musisz pamiętać że twoja oferta musi przekonać klienta że jest "wyjątkowa" , bo inaczej co ci z reklamy ? Tylko to będzie , że wydasz kilkadziesiąt złociszy na reklamę i nic z tego nie będziesz miał.
Życzę powodzenia w rozwijaniu swojej firmy i pozdrawiam - Kerth123