Nie pamiętam hasła   -   Rejestracja

Kobieta/alkohol/ciąża
Autor Wiadomość
ewik Offline
Super Moderatorka

Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
Kobieta/alkohol/ciąża
Nasze młode kobiety coraz więcej spożywają alkoholu oraz coraz trudniej jest im przy tym go sobie odmówić nawet wtedy gdy w grę wchodzi życie czy zdrowie innego człowieka.

Jeszcze niedawno głośno było o tym jak przywieźli do szpitala młoda kobietę w ciąży pod wpływem alkoholu już rodzącą- dziecko po urodzeniu miało 1 promil alkoholu we krwi...
co to spowodowało ?? że ma ono nikle szanse na to że będzie zdrowe gdyż coraz więcej dzieci cierpi na chorobę FAS (alkoholowy zespół płodowy) problem ten dotyka na wielką skale w UK gdzie tam kobiety pija zawsze dużo i wszędzie ale w Polsce ta fala emancypacyjna w tym wydaniu również zaczyna przychodzić.

Dziecko które urodzi się z takim zespołem nigdy nie będzie funkcjonować tak samo jak jego rówieśnicy- nigdy nie będzie miało dobrej pracy (bo będzie miało ogromne problemy z nauką)

co sprawia, że polskie młode kobiety, dziewczyny piją alkohol i sięgają po niego coraz częściej w zwiększonych ilościach????

[Obrazek: 2e52s0k.jpg]
18.11.2009 10:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
panieneczka Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 92
Reputacja: 0
RE: Kobieta/alkohol/ciąża
Ja nie wiem jak matka nosząca w brzuchu dziecko może spożywać alkohol w głowie mi się to nie mieści. Co takiej dziecko zawiniło, przecież ono jest takie bezbronne?! a wiadomo picie alkoholu przez kobietę jak jest w ciąży odbije się na dziecku Sad
05.03.2010 00:46
nika Offline
Zawodowy

Liczba postów: 1,433
Reputacja: 1
ja tez tego nie rozmiem.Takie matki ,ktore pija alkohol bedac w ciazy sa glupie i nieodpowiedzialneSmile
06.03.2010 00:13
ewik Offline
Super Moderatorka

Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
Trzeba być kompletna idiotką, żeby pić alkohol nosząc w sobie cudownego maluszka. Jak można niszczyć organizm własnego dziecka. Jest udowodnione że Pijąc alkohol czy zażywając narkotyki , dziecko może być niepełnosprawne. Dla matki zdrowie dziecka jest najważniejsze.

[Obrazek: 2e52s0k.jpg]
15.03.2010 11:53
tobruku Offline
Doświadczony
**

Liczba postów: 205
Dokładnie - mi się w głowie nie mieści jak można własne bezbronne dziecko skazywać na taki los Sad Szkoda, że tyle kobiet nadal tego nie rozumie i pije w ciąży Sad Ile razy mówiono w telewizji, że matka pijana urodziła dziecko, które miało w sobie alkohol, przecież jest to skazywanie swojego dziecka na niepełnosprawność Sad
23.03.2010 19:01
minimini Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 69
Nie mogę patrzeć jak te kobiety w ciąży stoją sobie elegancko w miejscu publicznym, palą papierosy i popijają browarem. Współczuję temu dziecku mieć taką matkę!
13.09.2010 12:21
Marecki Offline
Nowicjusz

Liczba postów: 8
(18.11.2009 10:37 )ewik napisał(a):  co sprawia, że polskie młode kobiety, dziewczyny piją alkohol i sięgają po niego coraz częściej w zwiększonych ilościach????
Nic innego, jak tylko głupota i brak odpowiedzialności. Konsekwencje potem są straszne i cofnąć niestety się ich nie da.

Projektowanie stron Gorzów | Skuteczne Osuszanie
08.12.2011 10:01
demonix Offline
Nowicjusz

Liczba postów: 9
Wychodzi tak modne bezstresowe wychowanie. Nie nauczone niczego za młodu póxniej myśli, że mu się wszystko należy. Nie wie takie co i jak w ciąży - chętnie by pewnie usuneła i tak to się dzieje.

Świat schodzi na psy. A obecne przepisy na to pozwalają. To tyle w temacie.
08.12.2011 17:54
eowida Offline
Nowicjusz

Liczba postów: 7
ja myślę, że jak w grę wchodzi uzależnienie, to dla tych kobiet nic nie jest ważne, ani życie ich, ani dziecka, ani swiat, tylko alkohol. nikogo nie usprawiedliwiam, też uważam, że to straszne.
aczkolwiek są też kobiety nieuzależnione, które popijają w ciąży bo tak... bo nie wiem co. i to już jest skrajna głupota Sad
28.03.2012 21:06
Odpowiedz 

Szukaj

Nasi sponsorzy

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości