Nie pamiętam hasła   -   Rejestracja

Poród.
Autor Wiadomość
ewik Offline
Super Moderatorka

Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
Poród.
Czy przeraża Was wizja przyszłego porodu?
Boicie się go?
Czy wybrały byście cesarskie cięcie?
A może są dziewczyny, które już to przeżyły i podzielą się wrażeniami .

[Obrazek: 2e52s0k.jpg]
18.11.2009 10:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tobruku Offline
Doświadczony
**

Liczba postów: 205
Reputacja: 0
RE: Poród.
Ja już mam jeden za sobą Smile i powiem Wam, że nie taki diabeł straszny jak go malują Tongue oczywiście nie było lekko, ale jak się dostaje swojego szkraba na ręce zapomina się momentalnie o całym bólu i myśli się tylko o tym Maleństwie Smile niezapomniane chwile. Natomiast jeśli chodzi o cesarskie cięcie to to jest operacja i jeśli nie ma wskazań medycznych to tysiąc razy lepiej rodzić naturalnie, ciało kobiety o wiele szybciej się regeneruje po porodzie naturalnym niż po cesarce. Jakby ktoś miał jakieś pytania - chętnie odpowiem Wink
27.02.2010 23:42
nika Offline
Zawodowy

Liczba postów: 1,433
Reputacja: 1
ja mam za soba dwa porody .Jeden przez cesarskie ciecie ,a drogi normalny(silami natury).tobruku ma racje o calym bolu zapomina sie po otrzymaniu swojego malenstwa na rece.Big Grin
28.02.2010 01:12
tobruku Offline
Doświadczony
**

Nika rodziłaś w Polsce czy w Niemczech? jeśli w Niemczech to jakby Ci się chciało to możesz napisać jak tam wyglądają warunki w szpitalach itp. czy jest duża różnica między tymi w Polsce? pytam się, bo jakiś czas temu było głośno o tym, że Polki mieszkające przy granicy jeżdżą do Niemiec, by tam rodzić
28.02.2010 01:27
panieneczka Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 92
za mną też dopiero jeden poród Tongue jak wszystko dobrze pójdzie to będą jeszcze dwa Tongue ale czas pokaże...mój poród był ciężki, ale to fakt - szybko się o bólu zapomina jak tylko zobaczy się swoje dzieciątko, jest to taka wielka miłość, że słowa tego nie oddadzą, by to poczuć trzeba stać się matką
01.03.2010 11:08
tobruku Offline
Doświadczony
**

A czy są jakieś dziewczyny, które jeszcze ani razu nie rodziły? czy wszystkie już się zaliczają do szczęśliwych mamusiek ? a może któraś z Was spodziewa się właśnie dzieciątka? Big Grin może jakieś pytania, my chętnie poradzimy, doradzimy Wink
04.03.2010 10:58
ewik Offline
Super Moderatorka

Liczba postów: 2,057
Reputacja: 2
Ja nie mam jeszcze dzieciątka i szczerze powiem, że się bardzo boję porodu Undecided chociaż bym bardzo chciała mieć już maluszka Big Grin
Wiele razy słyszałam ,że kobiety bardzo źle się czują podczas ciąży , a poród może trwać kilkanaście godzin i trochę się tego obawiam.

[Obrazek: 2e52s0k.jpg]
04.03.2010 13:57
panieneczka Offline
Początkujący
*

Mój poród był bardzo długi i co gorsza nie postępował, zostałam podłączona pod kroplówkę, dostałam oksytocynę i później jakoś poszło. Nie było łatwo, ale myślałam, że będzie gorzej Tongue W ciąży czułam się dobrze, zajebiste jest uczucie jak dzieciątko kopie od środka, bardzo to było rozczulające Smile
05.03.2010 00:41
nika Offline
Zawodowy

Liczba postów: 1,433
Reputacja: 1
moje obie ciaze znosilam zle,ale nie zaluje.Jak juz wspomnialam pierwszy porod byl dlugi i zakonczylsie cesarskim cieciem.Natomiast drugi porod trwal 12 godzin i bardzo sie meczylam,ale zakonczyl sie silami natury.Tak masz racje panieneczko uczucie kopania maluszka jest superBig Grin
06.03.2010 00:11
panieneczka Offline
Początkujący
*

tak i już mi brakuje tego kopania jak mój malec był w brzuchu Smile po prostu wspaniałe uczucie...ach rozmarzyłam się Tongue
Nika ale się biedaczko wymęczyłaś :*
30.03.2010 15:56
Odpowiedz 

Szukaj

Nasi sponsorzy

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości